Sunglass Structure Analysis

- Dec 26, 2018-

Farvet objektiv

Farven på solbrillens lins bestemmer hvilke dele af spektret linsen absorberer. Fabrikanter bruger forskellige farver til at producere specifikke effekter.


1. Grå er en meget god generel farve, som minimerer farveforvrængning og reducerer lysstyrken. Grå linser giver glansbeskyttelse, hvilket gør dem ideelle til kørsel og generel brug.


2. Gult eller guldlinser reducerer det blå lys, samtidig med at flere frekvenser af lys kan passere gennem linsen. Fordi blåt lys kan hoppe og sprede meget lys, kan det producere en blændingseffekt kaldet blå emalje. Faktisk eliminerer gul den blå del af spektret, hvilket gør alle objekter lyse og klare. Derfor er de snefaste solbriller generelt gule. Disse farver gør farveopfattelsen lidt forvrænget, så solbriller af denne farve er ikke egnet til aktiviteter, der kræver nøjagtig farvegenkendelse.


3, rav og brun er også meget gode generelle farver. De reducerer reflekseffekter, og i tillæg til UV kan deres unikke molekyler absorbere højere frekvensfarver, såsom blå. Undersøgelser har vist, at langtidseksponering for næsten ultraviolet lys (som blå og lilla) er en af de kausive faktorer i katarakt. Faktisk har Sun Tiger en særlig version kaldet Blue Blockers, der har patentet. Disse solbriller, som gule linser, forårsager farveforvrængning, men øger kontrast og skarphed.