Historie af solbriller

- Dec 26, 2018-

Mindst tre lande har hævdet, at de først opfandt briller. Bogen af spanske missionærer for 500 år siden nævnte, at de bragte briller fra Kina tilbage, men desværre er der ingen fysiske beviser. En anden ting at sige er, at eskimo brugte en træbriller for 500 år siden. Det var faktisk en lang stribe af træ med to slidser på den. Dette er selvfølgelig ikke solbriller. Det er troværdigt, at moderne solbriller er europæernes opfindelse. I det 18. århundredes Europa er den industrielle revolution begyndt, og glasfremstilling og præcisionsmetalbearbejdning bliver mere og mere perfekt. På det tidspunkt var glasfabrikanterne hovedsagelig små værksteder, håndlavede, og hver producents navn blev også markeret. Mange af disse små værksteder blev senere producenter af præcisionsinstrumenter og ure. På det tidspunkt var briller blevet den nye favorit i overklassen. Tuxedo, Stick og pinch-nose briller var standard kjole af en anstændig nok gentleman.


Det største aktiv i den industrielle revolution til mennesker var biler og fly, og biler og fly bragte beskyttelsesbrillernes popularitet, for på det tidspunkt var flyet også åbent, og der var ingen forrude at køre.


I begyndelsen af det 20. århundrede blev beskyttelsesbriller til kørsel et symbol på rigdom og mode. Goggles er hovedsageligt lavet af glas, men også naturlige krystaller, men de er ekstremt dyre. I 1930'erne opfandt tyskerne og amerikanerne polystyrenplastik. Gennemsigtigheden var sammenlignelig med glasset, men det var stærkere end glas. Dette materiale blev hurtigt brugt på beskyttelsesbriller. Da produktionen af polystyren var meget lav på det tidspunkt, var prisen dyrere end glas, og det var absolut muligt at bære beskyttelsesbrillerne. Modetrenden i solbriller er ikke så uklar som tøj. Den klassiske solbrille stil er blevet efterspurgt af et stort antal modefolk siden 1950'erne. Især i år er genoplivningen af klassiske solbriller stilarter særligt indlysende, og store mærker er med i dette. Bølgen af re-enactment, især luftfartøjsbriller og populariteten af vinylrammer i 1980'erne.