Polariseret solbriller produktionsprincip

- Dec 26, 2018-

Polariserede solbriller blokerer ubehageligt blænding og beskytter dine øjne mod UV-stråler. Alt dette skyldes metalpulverfilteret, som "vælger" lyset, når det kommer ind. Polariserede solbriller absorberer selektivt nogle af de bølgelængdebånd, der udgør solens stråler, fordi de er afhængige af meget fine metalpulver (jern, kobber, nikkel osv.). Faktisk, når lys rammer linsen, reduceres lyset ud fra den såkaldte "destruktive interferens" -proces. Det vil sige når lys af bestemte bølgelængder (heri betegnet ultraviolet lys a, ultraviolet lys b og undertiden infrarødt lys) passerer gennem linsen, annullerer de hinanden i retning af indersiden af linsen, det vil sige , mod øjet. Den gensidige overlapning af de dannede lysbølger er ikke et uheldigt fænomen: en bølge toppe er kombineret med bølgerne af de bølger, der ligger tæt på dem, hvilket resulterer i gensidig aflysning. Det destruktive interferensfænomen afhænger af objektivets brydningsindeks (dvs. i hvilken grad lyset afviger fra luften gennem forskellige materialer) og afhænger også af tykkelsen af linsen. Generelt ændres tykkelsen af linsen ikke meget, og linsens brydningsindeks varierer afhængigt af den kemiske sammensætning.


Polariserede solbriller giver en anden mekanisme til beskyttelse af øjnene. Det reflekterede lys af asfaltvejen er et specielt polariseret lys. Denne forskel mellem reflekteret lys og lys direkte fra solen eller en hvilken som helst kunstig lyskilde skyldes ordreproblemer. Det polariserede lys dannes af bølger, der alle vibrerer i en retning, mens det generelle lys dannes af bølger, der ikke er rettet mod at vibrere. Det er som en gruppe mennesker, der går rundt i uorden og danner en skarp kontrast til en gruppe soldater, der marcherer i et pænt tempo. Generelt er reflekteret lys et ordnet lys. Polariserede linser er særligt effektive til blokering af sådant lys, fordi dets filtrerbarhed virker. Denne type linsen tillader kun polariserede bølger, der vibrerer i en bestemt retning for at passere, ligesom "lyser op" lyset. Til vejrefleksionsproblemer kan brugen af polariserede solbriller reducere lysoverførslen, fordi det ikke tillader lysbølger, der vibrerer parallelt med vejen for at passere. Faktisk rettes filterlagets lange molekyler vandret og absorberer vandret polariseret lys. På den måde elimineres det meste af det reflekterede lys, og den samlede belysning af det omgivende miljø reduceres ikke.


Endelig kan linserne af polariserede solbriller blive mørkere efter solens stråler skinner. Når belysningen falder, bliver den lys igen. Dette skyldes, at krystallet af sølvhalogenid virker. Under normale forhold opretholder den perfekt gennemsigtighed af linsen. Under belysningen af sollys adskiller sølvet i krystallen, og det frie sølv danner et lille aggregat inde i linsen. Disse små sølvaggregater er i form af uregelmæssige blokke, der er blandet af hunde. De er ude af stand til at sende lys og kun absorbere lys, hvilket resulterer i mørkningen af linsen. I tilfælde af lys omdannes krystallerne og linsen vender tilbage til en lys tilstand.